Skip to main content

Hvordan kan
vi hjelpe deg?

På denne siden finner du forskjellig informasjon og tips om bruk av Clarify, deriblant brukerveiledning og informasjon tilpasset bruk for skole eller bedrift. Hvis du ikke finner svaret på det du lurer på, så er det bare å ta kontakt og vi hjelper deg! Du kan sende oss en e-post direkte eller bruk kontaktskjemaet på nettsiden.

Ingen kjente driftsforstyrrelser.

Hva er Clarify?

Clarify er en nettbasert digital ordbok. Du må derfor ha tilgang til internett for å bruke tjenesten. Vi leverer oppslag i ordbøker utgitt av anerkjente forlag, og  innholdet er kvalitetssikret og utviklet av ordbokredaktører.

Vi i Clarify står for den tekniske tjenesten, integrerte funksjoner og brukeropplevelsen. Tjenesten gir én samlet tilgang til alle ordbøkene du trenger. Clarify kan brukes i nettleser, men er optimalisert for bruk med ulike apper.

Clarify er godkjent for bruk på eksamen, se informasjon under Teknisk informasjon.

Hvordan laste ned Clarify?

Clarify appene er tilpasset bruk for operativsystemene Windows, iOS, Chrome OS, Android, og kan brukes på PC, Chromebook, nettbrett, Mac og mobil. Det er også gode utvidelser med Chrome Extension, Google Doc Add-ons og hurtigsøk-funksjoner tilpasset PC og iPad.

Du kan last ned Clarify i Windows Store, App Store og Google Play eller via nettsiden vår her. Appen er gratis å laste ned og kan brukes på så mange enheter du ønsker.

For elever på grunnskolen må Clarify gjøres tilgjengelig på skolens enheter. Se mer under Skole.

Hvordan logge på Clarify?

For å få tilgang til Clarify må det være inngått en lisensavtale fra enten skolen, kommunen/fylkeskommunen eller bedriften du er tilknyttet. Clarify leverer per i dag ikke tilgang til tjenesten for enkeltpersoner.

Innlogginger og adgangsmuligheter:

  • Feide
  • Tilgang basert på e-postdomene
  • Adgangskode
  • Egne løsninger for eksamensnett (les mer)
  • Mulighet for lokale MSI-filer til utrulling

Brukerveiledning (NO)

Last ned

Brukerveiledning (EN)

Last ned
Hvordan få tilgang til Clarify?

Skoleledelsen, kommunen eller fylkeskommunen må inngå en signert lisensavtale med Clarify. Skolens Feide-administrator må åpne opp tilgang for Clarify slik at den blir klar for pålogging og bruk.

For elever i grunnskolen må skoleledelsen/IT sørge for at applikasjonen installeres på elevenes enheter. Dette gjøres ved å pushe ut appen eller rulle ut msi-fil for installasjon på PC.

Elever som benytter Chromebooks, og de som ikke har mulighet til å installere applikasjonen, kan bruke Clarify i nettleser, Chrome Extensions eller Google Docs Add-Ons.

Hvordan logge på Clarify?

Pålogging skjer primært via Feide når du er elev og tilknyttet en skole. Har skolen Feide, så skal du benytte Feide for å få tilgang. Hvis du ikke får tilgang, kan du logg ut og koble til med Feide.

Tips: kontroller at du er tilknyttet din skole under innstillinger –> konto –> tilknytninger inne i Clarify.

For de skolene som ikke har Feide kan det gis tilgang ved å opprette bruker og legge inn en adgangskode. Denne koden vil skolen få fra oss når det er inngått avtale.

Kan Clarify brukes på eksamen?

Utdanningsdirektoratet har godkjent bruk av Clarify på eksamen. Skolens IT- eller IKT-ansvarlig må åpne visse URL’er for å gjøre Clarify tilgjengelig.

Vi anbefaler at eksamenstilgang settes opp og testes i god tid før eksamen. Oversikten over URL’er finner dere her.

Hvordan få tilgang til Clarify?

Tilgang til Clarify gis når bedriften inngår en signert lisensavtale. Clarify kan lastes ned og brukes på så mange enheter man ønsker, og de ansatte kan selv laste ned appen.

Applikasjonen kan også installeres på alle bedriftens PC-er via en msi-fil. Denne operasjonen gjøres av bedriftens IT avdeling eller IT-ansvarlig.

Hvordan logge på Clarify?

Bedrifter settes opp med tilgang og pålogging med domene. Det betyr at du logger inn med e-posten knyttet til bedriften, og automatisk får tilgang til de ordbøkene du skal. Ved første innlogging må du registrere deg som bruker. Ved registrering må du opprette et passord og verifisere e-postadressen din.

Tips: Dersom du ikke får tilgang, sjekk at du har verifisert e-postadressen i tilsendt mail. Sjekk eventuelt søppelpost. Avsendermail er clarify@clarifylanguage.com.